210 6810081
ΕΣΠΑ

Περιποίηση για μαργαριτάρια

Τα μαργαριτάρια, λόγω της φυσικής τους προέλευσης, χρειάζονται ιδιαίτερη περιποίηση και προσοχή για να διατηρούνται πάντα λαμπερά και όμορφα.

 

Άρωμα, κολόνια, σπρέι, αλοιφές και άλλα χημικά που μπορεί να είναι φιλικά για την ανθρώπινη επιδερμίδα, είναι εχθροί των μαργαριταριών. Για να αποφύγετε τη δημιουργία φλοιού πάνω στα μαργαριτάρια και απώλεια της λάμψης τους, πρέπει τα καλλυντικά να έχουν στεγνώσει πάνω στο δέρμα σας πριν φορέσετε τα μαργαριτάρια. Μετά από κάθε χρήση καλό είναι να τα σκουπίζετε με ένα μαλακό και στεγνό πανί.


Τα μαργαριτάρια παρόλο που είναι σχετικά ανθεκτικά, δεν είναι πολύ σκληρά. Για αυτό το λόγο πρέπει να φυλάσσονται χωριστά από τα υπόλοιπα κοσμήματά σας αλλιώς μπορεί να καταστραφούν όταν έρχονται σε επαφή με τραχείες επιφάνειες. Ιδανική θα ήταν η χρήση μιας βελούδινης ή μεταξωτής θήκης. Καλό είναι να αποθηκεύονται χωριστά και το ένα από το άλλο, αλλά να μην μένουν πάρα πολύ καιρό σε κλειστό χώρο γιατί μπορεί να αφυδατωθούν. Επίσης πρέπει να μην τοποθετούνται κοντά σε υπερβολική εστία θερμότητας γιατί μπορεί να αλλοιωθεί το χρώμα τους.

 

Αν τα μαργαριτάρια έχουν αρχίσει να χάνουν τη λάμψη τους χρειάζονται σκούπισμα με ένα υγρό πανί και μετά στέγνωμα πάντα σε επίπεδη επιφάνεια. Επίσης ένα πανί με λίγο ελαιόλαδο μπορεί να επαναφέρει τη χαμένη λάμψη. Για περισσότερη φροντίδα μπορείτε να απευθυνθείτε στον κοσμηματοπώλη σας καθώς υπάρχουν ειδικά καθαριστικά για μαργαριτάρια.

 

Όταν δεν φοριούνται τα μαργαριτάρια, και ειδικά τα περιδέραια, δεν πρέπει να κρέμονται! Το νήμα που τα συνδέει μπορεί να τεντωθεί ή να χαλαρώσει και μελλοντικά να χάσει το περιδέραιο το σχήμα του ή ακόμα και να σπάσει. Ακόμη και αν δεν τα φοράτε συχνά, καλό είναι κάθε λίγα χρόνια να ζητάτε την αντικατάσταση του νήματος που τα συνδέει και τον έλεγχο της ασφάλειας του κουμπώματος.

 

Κοσμήματα με μαργαριτάρι

 

Τα μαργαριτάρια είναι ένας ζωντανός οργανισμός και η εμφάνισή τους αλλάζει με το πέρασμα του χρόνου. Αν τους δώσετε την πρέπουσα φροντίδα θα έχετε ένα κλασικό και διαχρονικό πολύτιμο κόσμημα που θα σας συντροφεύει για πάντα!