210 6810081
ΕΣΠΑ

Βέρες γάμου. Από τα χαρακτηριστικά ως τη χάραξη

Οι βέρες γάμου και τα χαρακτηριστικά τους

 

Σε αυτό το άρθρο θα δούμε τα χαρακτηριστικά των βερών η γνώση των οποίων θα σας βοηθήσει πριν την τελική σας επιλογή.

 

Μέταλλο

 

Οι επιλογές μετάλλου για τις βέρες γάμου περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, ασήμι, παλλάδιο, πλατίνα και φυσικά χρυσό, που επικρατεί βεβαίως με μεγάλη διάφορα από τα άλλα μέταλλα. Οι βέρες κατασκευάζονται συνηθέστερα με περιεκτικότητα σε καθαρό χρυσό 14Κ (καράτια ή αλλιώς karat), καθώς αυτό τις κάνει πιο ανθεκτικές στην καθημερινή χρήση. Είναι διαθέσιμες βεβαίως και σε χρυσό 18Κ που είναι πιο μαλακό κράμα, άρα και λίγο πιο ευαίσθητο, ή ακόμα και σε χρυσό 9Κ που από την άλλη είναι λιγότερο πολύτιμο και ίσως χάνει τη λάμψη του συχνότερα.

 

Χρώμα

 

Η πιο κλασική επιλογή στο χρώμα για τις βέρες εξακολουθεί να είναι ο κίτρινος χρυσός. Ακολουθεί ο λευκόχρυσος (ο χρυσός σε λευκό χρώμα με επίστρωση πλατίνας) και αυξάνεται διαρκώς η τάση για βέρες σε ροζ χρυσό. Στο άρθρο μας με τίτλο «Ποιες βέρες γάμου να επιλέξω» εξηγούμε τι εννοούμε με τον όρο λευκόχρυσος όταν αναφερόμαστε σε κοσμήματα και φυσικά σε βέρες. Πέρα όμως από τις μονόχρωμες βέρες, υπάρχουν πολλά σχέδια σε δίχρωμες βέρες ή και σε βέρες με συνδυασμούς περισσότερων χρωμάτων, γιατί η πρωτοτυπία και η διαφοροποίηση δεν έχει όρια.

 

Πάχος & φάρδος

 

Το πάχος διαφέρει στις βέρες, όπως και το φάρδος, ώστε κάθε άνθρωπος να έχει τη δυνατότητα να αποκτήσει μια βέρα, όπως ακριβώς του αρέσει και όπως ακριβώς του ταιριάζει. Υπάρχουν λοιπόν πολλά σχέδια σε λεπτές βέρες, σε μεσαίες βέρες, αλλά και σε φαρδιές βέρες. Έτσι, μια μικροκαμωμένη γυναίκα θα αγαπήσει μια λεπτεπίλεπτη βέρα, μια άλλη γυναίκα θα βρει μια μεσαία βέρα που θα της κλέψει την καρδιά, ενώ ένας ψηλός και γεροδεμένος άνδρας θα αποκτήσει μια ανδρική φαρδιά βέρα, που θα ταιριάζει απόλυτα στο δάχτυλό του, στη διάπλαση του χεριού του και στο στυλ του.

 

Σχέδιο

 

Για τα σχέδια των βερών τι να πρωτογράψουμε; Μπορείτε να δείτε και στο e-shop του κοσμηματοπωλείου Τσαλδάρης πολλά από τα σχέδια σε βέρες, που διαθέτουμε και στο φυσικό μας κατάστημα σε ακόμα μεγαλύτερη γκάμα. Οι καμπύλες, οι απλές γραμμές, το επίπεδο σχήμα, η υφή, τα μπριγιάν στις γυναικείες βέρες, οι διχρωμίες, το μοντέρνο ή το vintage στυλ και άλλα στοιχεία, συνθέτουν έναν τεράστιο πίνακα επιλογών σε σχέδια, που ξεχωρίζουν για το ύφος, την πρωτοτυπία και την ποιότητά τους.

 

Φινίρισμα

 

Ένα από τα σπουδαία χαρακτηριστικά, που διαμορφώνουν και το τελικό αποτέλεσμα σε σημαντικό βαθμό, είναι και το φινίρισμα. Αυτό μπορεί να μεταμορφώσει ακόμα και ένα κατά βάση ίδιο σχέδιο σε κάτι τελείως διαφορετικό. Γιατί η ματ εκδοχή μιας βέρας έχει διαφορετική όψη από τη γυαλιστερή, «παίζει» αλλιώτικα με το φως, αφήνει ξεχωριστή αίσθηση οπτικά και στην αφή. Υπάρχουν λοιπόν οι κύριες κατηγορίες, το λουστρέ ή γυαλιστερό φινίρισμα, το ματ φινίρισμα στις βέρες, το σαγρέ και το σφυρήλατο φινίρισμα. Ορισμένες εταιρείες εξειδικεύονται περισσότερο στο ματ φινίρισμα με αποτέλεσμα να υπάρχουν και άλλες ματ επιλογές και συνδυασμοί. Τέτοιες είναι η λεπτή και χονδρή αμμοβολή, το οριζόντιο, κάθετο και διαγώνιο ματ, το ματ του πάγου, το σφυρήλατο ματ, το ματ απομίμηση ξύλου, το κρυσταλλικό ματ, το έντονο ματ σαγρέ. Φυσικά, σε πολλά σχέδια βερών συναντούμε αρκετούς συνδυασμούς όσων προαναφέραμε. Πάντα έχει ενδιαφέρον ένα ζευγάρι βέρες που συνδυάζει ματ και γυαλιστερό φινίρισμα!

 

Μέγεθος

 

Οι βέρες είναι κοσμήματα που κατασκευάζονται κατόπιν παραγγελίας στα μέτρα σας. Κατά κανόνα έτοιμες βέρες δεν υπάρχουν. Οι βέρες που βλέπετε στα κοσμηματοπωλεία είναι (μη πολύτιμα) δείγματα σε μεγέθη που αντιστοιχούν στον μέσο όρο. Για το λόγο αυτό είναι απαραίτητο να ληφθούν σωστά οι μετρήσεις των δαχτύλων και των δυο σας, ώστε να δημιουργηθούν οι βέρες που διαλέξατε και στο μέγεθος που σας εφαρμόζει σωστά. Εκτός από την ποιότητα κατασκευής, το μέγεθος είναι μια παράμετρος που επηρεάζει, μαζί με τις διακυμάνσεις της τιμής του χρυσού, την τελική τιμή των βερών.

 

Χάραξη

 

Οι βέρες, ως σύμβολα αφοσίωσης και αγάπης, χαράσσονται εσωτερικά (συνήθως) με το όνομα του/της συντρόφου, με την ημερομηνία γνωριμίας ή την ημερομηνία γάμου, με κάποια άλλη φράση ή λέξη, που σημαίνει κάτι ιδιαίτερο για το ζευγάρι ή με έναν συνδυασμό αυτών. Η χάραξη μπορεί να γίνει, ανάλογα με το γούστο και την επιθυμία του ζευγαριού, με κάποια από τις διαθέσιμες γραμματοσειρές που έχει υιοθετήσει κάθε οίκος. Στο άρθρο μας με τίτλο "Πώς θα παραγγείλετε τις βέρες γάμου" μαθαίνετε αναλυτικότερα για όλα όσα προαναφέρθηκαν, για τις μετρήσεις, για τη χάραξη, για το φινίρισμα.

 

Βέρες επώνυμων οίκων της Ελλάδας και του εξωτερικού

 

Στο κοσμηματοπωλείο Τσαλδάρης στο Χαλάνδρι συνεργαζόμαστε με τους καλύτερους οίκους και διαθέτουμε μια πολύ μεγάλη συλλογή σε σχέδια βερών, που ανταποκρίνονται στα υψηλότερα standards αισθητικής και ποιότητας κατασκευής.

 

Βέρες Τσαλδάρης

Βέρες Τσαλδάρης

 

Επικοινωνήστε μαζί μας ή επισκεφτείτε μας στο Χαλάνδρι και θα είναι χαρά μας να σας εξυπηρετήσουμε, να σας προτείνουμε σχέδια, να σας εξηγήσουμε τα χαρακτηριστικά και να οδηγηθούμε μαζί στις βέρες που θα σας ενώνουν για πάντα.